Rivstart

7 januari 2013 | Kristina Östman

Första arbetsdagen på 2013 och det är verkligen rivstart med en gång. Dock en kul rivstart. Det är roligt när det är mycket i röret tycker jag. Våren är alltid mer att göra med årsstämmor, distriktsstämmor, kommundagar etc. Det är liksom på våren som allt hopp inför framtiden blommar ut och tar sig ansikte genom olika spännande tillställningar.

Idéprogrammet, eller snarare det förslag som tagits fram, är förstås en het potatis just nu. Jag tycker att det är kul och nyttigt att vi får debattera. Det är viktigt i processen. Synd bara att det är några små delar av helheten som hela tiden lyfts fram. Det står ju så mycket bra i programmet också, men tyvärr kommer detta i skuggan av tokighetsförslagen.

Jag ser fram emot en spännande extrastämma i mars. Då blir det nog het debatt. Precis som det ska vara i ett öppet och levande parti. Själv kommer jag att delta som ombudsman och därmed utan rösträtt, men det blir kul att få vara med och bevittna allt på nära håll.

Och så har vi ju kyrkovalet som stundar till hösten och därmed nomineringar under våren och sammanställande av listor. Jag håller inte med de som säger att detta val är oviktigt. För tänk så viktigt det är med människors frivilliga engagemang idag! Och till kyrkovalet finns det massor av sådant viktigt engagemang.

Så visst blir det ett spännande år. Och om jag håller mitt nyårslöfte lär det bli betydligt fler inlägg på denna sajt att ta del av...